Hai la Iumorina, festivalul Umorului!
Iumorina este un festival dedicat umorului, bunei-voinţe şi primăverii. Începînd cu 1972, anual, în Odessa se celebrează sub lozinci din cele mai haioase: “Cetăţene, tu ce ai făcut pentru creşterea populaţiei Odessei”, “Mai bine să lucrăm mîine decît azi”!
Festivalul este foarte bogat în manifestări: Concursuri, reprezentaţii în aer liber, Concerte live, Degustări, Caricaturi, Performance şi, desigur, Celebra Paradă. La această paradă participă cele mai diverse organizaţii, de la Bikeri la mămici cu burtici, de la pompieri la echipe de fotbal. Este un show extraordinar plin de voie bună, muzică şi culoare. Festivalul culminează cu focuri de artificii și concerte cu trupe pop şi rock în aer liber. La acest festival te vei încărca cu o tonă de emoţii pozitive. Vei face poze şi vei vedea cele mai pitoreşti locuri istorice şi culturale ale Odessei. Călătoria va fi una foarte interesantă pentru că îţi vei face o mulţime de prieteni şi vei avea amintiri frumoase. Astfel, vei mai avea încă o istorie să povesteşti nepoţilor
Despre Excursie:
Va fi bine organizată în autocare foarte confortabile. Fiecare autocar va fi însoţit de un ghid care va oferi suportul necesar. Veţi afla ce locuri pitoreşti să vizitaţi şi unde este grosul festivalului.
Pentru a aplica:
E necesar să contactezi unul din Managerii ACORD TRAVEL.
– str. Alexandru cel Bun, 99
– str. Puşkin, 35
– str. Puşkin, 8
– str. Bănulescu-Bodoni,4
– str.Calea Ieşilor, 5
Agenda Iumorina:
31 martie, 22:00: Plecarea din Chişinau. Vei fi anunţat personal de locaţie şi numărul autocarului.
1 Aprilie Pîna la 10:00: Staţionare la km 7
11:00: Intrarea în oraşul Odessa
11:10 – 23:30: Participare liberă la programul Iumorina 2011
23:50: Plecarea spre Chișinău
2 Aprilie
6:00: Sosirea în Chişinau
Despre Ziua de 1 Aprilie:
Supranumită şi Ziua Păcălelilor, 1 Aprilie este un prilej bun de distracţie pentru cei cu simţul umorului dezvoltat. Tradiţia spune că păcălelile pot fi făcute începînd cu ora 0:00 pînă la 23:59. Şi de aici farsele pot fi din cele mai variate, fantezia fiecărui, fiind limita. În Moldova, obiceiul păcălelilor a fost împrumutat din vestul Europei şi s-a înrădăcinat adînc. Unul din cel mai cunoscut personaj la noi este nimeni altul decît, Măria sa, Păcală. Acesta fiind o excepţie pentru că fiecare zi pentru el este 1 Aprilie. Totuşi, originea acestei zile nu este tocmai lămurită. Una dintre ipotezele care încearcă să o explice susţine că momentul are legătură cu trecerea de la calendarul Gregorian la cel Iulian. În vechiul calendar, ziua Anului Nou era sărbătorită la data de 1 aprilie, în loc de 1 ianuarie. După schimbarea calendarului Gregorian, în anul 1582, în timpul lui Carol al IX-lea, oamenii au avut iniţial probleme în a se obişnui cu sărbătorirea noului an la 1 ianuarie. Câţiva oameni care sărbătoreau Anul nou la 1 aprilie au fost numiţi “nebuni de aprilie”.
P.S. Nu ezita să mergi cu prietenii! Va fi cea mai tare distracţie la care aţi mers vreodată împreună.