Cum scrii un CV în engleză?
Participarea la Programul American Summer Work and Travel include şi îndeplinirea CV-ului de înscriere. Despre cum să scrii un CV poţi întreba şi de managerul tău de program. Aceasta este o etapă importantă şi presupune atenţie din partea studentului. CV-ul se anexează la dosarul pe care îl creează Managerul de Program pentru student. Completarea CV-ului este o etapă uşoară şi ajută Managerul de Program să cunoască toate datele despre persoana înscrisă. CV-ul tău te va ajuta şi la interviul cu angajatorul. CV-ul este un document de bază care oglindeşte toate activităţile precum şi informaţiile tale personale.
Felul în care scrii un CV indică seriozitatea şi atitudinea faţă de jobul pe care vre să-l obții. Totdată, arată și cât de responsabil eşti. Un CV întocmit corect demonstrează seriozitate şi atitudine faţă de potenţialul job. Îndeplineşte CV-ul pentru a avea un JOB bun în SUA.
CV-ul nu se anexează la dosar , dar se completează online în profilul participantului pe site-ul companiei, la fel şi toate detaliile despre cum scrii un CV.
Sfaturi şi idei despre cum scrii un CV corect:
1. CV-ul se completează în întregime în limba ENGLEZĂ;
2. Shriftul nu se modifică, trebuie sa fie Arial, culoarea neagră, mărimea literelor 10, un singur spaţiu între rânduri.
3. Data naşterii se scrie în format dd/mmm/yyyy. De exemplu: 10/jun/1988
4. Locul naşterii se ia din paşaport. De exemplu: Ialoveni, Moldova;
5. La compartimentul educaţie se indică universitatea şi facultatea la care învăţaţi curent. Dacă mai aveţi vreo facultate absolvită, o indicaţi şi pe aceea. În cazul în care e doar una – liceul nu se mai completează. Denumirea facultăţii şi universităţii se indică în ENGLEZĂ pe LUNG.
6. La compartimentul experienţa de muncă se indică locul curent de muncă daca îl aveţi (part time sau nu) care ar fi relevant pentru eventuala poziţie la care veţi aplica pentru munca în SUA. Cu cât mai multă experienţă este indicată cu atât mai mari sunt şansele de angajare la jobul pe care vi-l doriţi. Responsabilităţile pe care le aveţi la jobul curent sau anterior se scriu pe lung, cel puţin 2 -3 fraze. Cei care au fost anterior în SUA – obligatoriu scriu despre această experienţă. Cum scrii un CV, cum devii responsabil absolut de toată informaţia care apare despre tine.
7. La compartimentul de cunoaştere a limbilor străine: se indică nivelul de cunoaştere al limbilor specificate conform certificatelor obţinute de la manager (se referă la limba ENGLEZĂ) şi propriile evaluări (la restul limbilor specificate);
8. Neapărat trebuie să menţionaţi toate diplomele de merit şi activităţile extra-curriculare pe care le aveţi sau le-aţi practicat cândva.
9. Daca aveţi permis de conducere indicaţi categoria cu specificarea drepturilor de conducere. De ex. B category (Motor vehicles with a maximum authorised mass not exceeding 3500 kg and designed and constructed for the carriage of no more than eight passengers in addition to the driver);
10. La compartimentul activităţi/interese scrieţi un mini eseu de descriere a personalităţii d-voastre ce ar include atât hobby-urile, aspiraţiile/planurile de viitor, cât şi motivaţia de a participa la programul Work&Travel.
11. Poza trebuie să o ataşaţi în colţul din dreapta de sus. Ea trebuie să fie color, să cuprindă faţa şi umerii, pe fundal neutru cu zâmbet !
12. CV-ul se limiteaza maximum la 2 pagini. Este documentul ce vă caracterizează, de aceea vă rugam sa fiţi atenţi la cum scrii un CV.
Despre cum scrii un CV este foarte important, pentru ca acesta va fi plasat în dosarul tau de participare. La târgul de joburi, angajatorul te va întreba detalii din CV, din acest motiv fii atent cum scrii un CV.
DISTRIBUIE articolul şi prietenilor tăi!